Kur vjen fjala për bukuritë natyrore të Tokios, dihet që në krye është Tohoku. I vendosur në majë të ishullit kryesor të Japonisë, Honshu, rajoni Tohoku përbëhet nga 6 prefektura: Aomori, Akita, Fukushima, Iwate, Miyagi dhe Yamagata.

 
Edhe pse u shkatërrua nga cunami dhe tërmeti i 2011-ës, Tohoku u rimëkëmb me shpejtësi.


Vizitorët japonezë dhe turistët e huaj që vizitojnë zonën janë në numër të madh, kthehen aty për artin, kulturën, ushqimin, pamjet befasuese që të lënë pa frymë.


Ja tek është një galeri fotosh nga natyra e Tohoku-t që është vetëm një grimcë e bukurisë së pamasë së këtij rajoni.