Ka një muze në botë për gjithçka, por vetëm pak  prej tyre arrijnë të bëhen fenomene botërore. Këto ekspozita elitare gjenden në miliona lista udhëtarësh. Dhe janë të njëjtët muze që i bëjnë udhëtarët të kthehen sërish e sërish. Por cilët janë më të preferuarit? Themed Entertainment Association kohët e fundit ka nxjerrë shifrat e veta për muzetë më të vizituar të vitit. Lexoni!

10. Muzeu i Pallatit Kombëtar në Tajvan 
5.3 milionë vizitorë më 2015.

9. Galeria Kombëtare në Londër
5.9 milionë vizitorë më 2015.

8. Muzeu i Shkencës dhe Teknologjisë në Shangai
5.9 milionë vizitorë më 2015.

7. Muzeu i Vatikanit
6 milion vizitorë më 2015.

6. Muzeu Metropolitan Artit në Nju Jork
6.3 milion vizitorë më 2015.

5. Muzeu Britanik në Londër
6.8 milionë vizitorë më 2015.

4. Muzeu Kombëtar i Natyrës dhe Ajrit në Uashington, D.C.
6.9 milionë vizitorë më 2015.

3.Muzeu Kombëtar i Historisë Natyrore në Uashington, D.C.
6.9 milionë vizitorë më 2015.

2.Muzeu Kombëtar i Kinës në Pekin 
7.3 milionë vizitorë më 2015.

1. Muzeu i Luvrit në Paris
8.7 milionë vizitorë më 2015.