Disa udhëtarë duan t’i kenë të gjitha –përvoja të pasura kulturore, ushqim të mirë, psonisje të niveleve të larta – dhe orë përtace për t’i kaluar nën diell, duke notuar apo duke shëtitur në plazh.
Shumë nga këto qytete elegantë nuk janë të famshëm për muzetë e artit apo për skenat e jetës së natës: Janë gjithashtu shtëpi e disa prej plazheve më të bukur në botë.
Nga ujërat e buta e të bruzta të detit Mesdhe te dallgët e Atlantikut, ja disa nga qytetet e preferuar bregdetarë të Europës.


 16. Nisë Francë

15. Split, Kroaci

14. Talin, Estoni

13. Kopenhagë, Danimarkë

12. Trieste, Itali

11. Dubrovnik, Kroaci

10. Bodrum, Turqi

9. Galuei, Irlandë

8. Bryzh, Belgjikë

7. Porto, Portugali

6. Dublin, Irlandë

5. Lisbonë, Portugali

4. Venecia, Itali

3. Stamboll, Turqi

2. San Sebastian, Spanjë

1. Barcelona, Spanjë