Mjaft hotele, shtëpi, zyra, restorante, do të ndërtohen vitet e ardhshme nga kompania Seasteading Institute, e cila shpreson të “lirojë njerëzimin nga politikanët”.
Plani radikal, i financuar nga themeluesi i PayPal, Peter Thiel, përfshin krijimin e një shteti në ujëra ndërkombëtare dhe do të funksionojë me ligjet e veta.
Në një intervistë, Joe Quirk, presidenti i Seasteading Institute, thotë se ai dëshiron të shohë deri në 2050 ‘mijëra’ projekte të tilla, ku secila prej tyre “ofron mënyra të ndryshme qeverisje”.