Çokollata dhe darkë nën dritën e qirinjve? Harrojini. Udhëtimi është mënyra për të mbajtur gjallë romancën. Sipas një studimi nga Travelocity,  56 përqind e çifteve bien dakord se udhëtimi është i rëndësishëm për ta mbajtur shkëndijën ndezur në një marrëdhënie, por  31 përqind e çifteve nuk kanë qenë kurrë në një udhëtim romantik bashkë.                                                                                                                                                                                                  
                                                                                          
Dhe për ata që kanë nevojë për pak motivim ekstra: është një tjetër studim që thotë se çiftet që udhëtojnë bashkë kanë jetë më të mira seksuale se ata që zgjedhin të qëndrojnë në një vend.
 
                                                                                            
Dhe ka një sërë studimesh të tjera që thonë se të përjetosh gjëra të reja bashkë mund të ndihmojnë për ta bërë marrëdhënien më të thellë. Pra, çifte që janë duke parë për të gjallëruar gjërat duhet të marrin në konsideratë të dalin  nga qyteti!