Portugalia me ngjyrat, aroma, shijet dhe njerëzit miqësorë të bën për vete menjëherë. Kjo i ka ndodhur fotografit Manolis Mathioudakis, ndërsa vizitoi vendin lusitan.
        
 
Sipas tij çdo qytet ka karakterin vetjak,  por të dy u ofrojnë vizitorëve një përvojë të mrekullueshme për shqisat dhe për zemrën.
 
                 
 
Sipas tij mënyra më e mirë për të njohur një qytet është ta lësh veten të humbësh në të, duke u endur nëpër rrugicat më të vogla.
 
            
 
Kjo të mundëson të përziesh më qytetin, kulturën e tij dhe jetën e përditshme të vendasve dhe pikërisht këtë është përpjekur ta mbërthejë në fotografitë e tij, jo vetëm ndërtesat por qytetin me të gjitha manifestimet e tij.