Udhëtimi ajror mund të jetë i kushtueshëm për ata që kanë nevojë të hidratohen.
Ndërsa disa mund të zgjedhin të paguajnë çmimet e aeroporteve për pijet, ka disa mënyra dinake për të kaluar rregullat mbi lëngjet. Mbaj mend që rregullat aplikohen vetëm për lëngjet. Është e mundur të marrësh shishe bosh në kontroll dhe t’i mbushësh me ujë nga ana tjetër e aeroportit. Por për ata që duan të sjellin lëngje me vete, pikat e kontrollit mund të jenë pak gracka, por jo të pamundura. Udhëtarët që duan të transportojnë lëngje, qoftë një pije vendase e pamundur për ta marrë në shtëpi, një ujë mineral i preferuar apo një pije energjike, mund t’i ngrijnë në shtëpi dhe ta marrin me vete.
Por nëse nis të shkrijë rregulli hyn në fuqi, kështu që mos i beso shumë kësaj metode nëse duhet kohë e gjatë për të kaluar pikën e kontrollit. Lëngjet e ngrira lejohen përmes kontrollit aq kohë sa janë shumë të ngrira, ndërsa kalojnë skanerin. Nëse lëngjet e ngrira janë pjesërisht të shkrira apo kanë lëng në fund të mbajtëses, takohen me kriteret e rregullave për lëngjet.
Ata që duan të sigurohen se lëngjet mbeten në ngrira mund të marrin në konsideratë paketat e akullit, por kontrolli mund të heqë të gjitha paketat e akullit, nëse kanë shkrirë, qoftë edhe pjesërisht.